You are here

Bilo je uzbudljivo na I. Subotičkom polumaratonu, trkači su se takmičili na stazama od 21  i  5 kilometara.

Na takmičenje se prijavilo 476 trkača, od kojih je 166 trčalo stazu na 5 kilometara i 310 na 21 kilometar, tj stazu polumaratona.

Najbrži na 5  kilometara u muškoj konkurenciji  je bio Adrian Malagurski, koji je po završetku trke sa zadovoljstvom dao intervju uživo za Pannon RTV: “Radujem se, da je i u Subotici organizovano ovakvo takmičenje. Teren je bio dobar, sve je bilo dobro obeleženo. Nisam ranije trenirao na ovoj stazi, samo u Dudovoj šumi, kao i drugi trkači. Zadovoljan sam.”

Na 5 kilometara u muškoj konkurenciji drugo mesto je osvojio Dejan Španović, treće Igor Đurašković. Na 5 kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Katarina Pohlod-Keti, kao druga i treća su u cilj stigle Vesna Vicko Bogišić i Adel Tandi.

Pobednik I. Subotičkog  polumaratona je Ivan Miškeljin, sa vremenom od 1:18:38. Ivan Miškeljin, pobednik trke, I. Subotički polumaraton, 21 km: “Kad jedan grad organizuje polumaraton, dobija status prave metropole, tako dolazi na isti nivo sa Njujorkom i Čikagom. Mogu reći, ovo je veliki plus za Suboticu, koja inače ima veliku tradiciju.”

Drugo i treće mesto polumaratona u muškoj konkurenciji su osvojili Jožef Hajaš i Zoran Radičanin.

U ženskoj konkurenciji polumaratona pobednica je Nora Sabo, drugo mesto osvojila je njena imenjakinja i ujedno rivalka Nora Trklja, dok je trećem mestu Tijana Kabić. Nora Sabo, pobednica trke, I. Subotički polumaraton, 21 km:“Mnogi je poznaju i navijali su za nju, bravo Nora, i ja sam to prihvatila kao da je za mene, jer se i ja zovem Nora.

Jako me zbunjuje kad je neko ispred ili iza mene, i čujem da je u blizini. To me je jako ometalo, ali posle 12 kilometara je bila sve veća razdaljina između nas dve.”

Autor: 
Panon RTV