You are here

Zahvaljujući ovoj investiciji će od sada u Hali sportova moći da se organizuju i dešavanja od većeg značaja jer sistem može i da hladi i da zagrejava prostor.

Direktor izvođačke firme Cim Gas Čaba Kern kaže da se tokom realizacije pojavilo mnogo problema te da je ugrađeno 8 tona limenih kanala i 6 tona čeličnih nosača. Investicija je vredna 24 miliona dinara, od čega je 20 miliona finansirala republika, a 4 miliona lokalna samouprava.

Zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat je tom prilikom rekla da će ubuduće biti obnovljeni i drugi sportski objekti. Ima jako mnogo sportskih terena koji čekaju na obnovu i čim vreme dozvoli započećemo sa obnavljanjem sportskih terena na Paliću, jer je za nas jako važno da prvomajske praznike dočekamo tako da oni koji budu provodili svoje slobodno vreme na sportskim terenima i na Paliću budu u prilici da još bolje iskoriste ove mogućnosti – rekla je Timea Horvat.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je prilikom puštanja u rad pogona rekao da je ovim Hala sportova postala podesna za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija. Dodao je da je razvoj sportske infrastrukture i dalje važan. Osim reflektora na gradskom stadionu, balona u Dudovoj šumi, sada imamo i završen projekat klimatizacije, a tokom leta ćemo imati renoviranje atletske staze na Gradskom stadionu – kazao je gradonačelnik.

Srbija će sledeće godine biti domaćin omladinskog šampionata Evrope u rvanju, a zahvaljujući postavljanju klimatizacije u pogon će i subotička Hala sportova moći da bude jedna od lokacija za ovu manifestaciju.

 

Autor: 
Panon RTV