You are here

Poslanici i saradnici Saveza vojvođanskih Mađara u pokrajinskom parlamentu bili su gosti Andora Delija, poslanika evropskog parlamenta u Briselu.

Poslanik Evropskog parlamenta, rodom iz Vojvodine o ovoj posetio izvestio je na svojoj fejsbuk stranici gde je postavio i fotografiju. Poslanici su u Belgiji posetili ambasadu Srbije i tu su se sreli sa Marinom Jovićević, ambasadorkom. Deli izveštava da je u prijatnoj atmosferi Ištvan Pastor, vođa pokrajinske delegacije predstavio rad poslaničke grupe u pokrajinskoj Skupštini, a između ostalog dotakli su se i pitanja pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Grupu je primio i Srđan Mačkić, rukovodilac Kancelarije Vojvodine koji je upoznao poslanike sa prošlogodišnjim aktivnostima, kao i o kontaktima koji su ostvareni sa više evropskih regiona. Na zasednju delegacije mađarske Narodne stranke Ištvan Pastor je govorio o političkim pitanjima koja se dotiču zajednice vojvođanskih Mađara, te su uzeli učešća na predavanju o funkcionisanju Evropskog parlamenta, njegovom sastavu i poslovima.

 

Autor: 
Panon RTV