You are here

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) dao je punu podršku merama Vlade Srbije i aktivnostima koje imaju za cilj kontrolu i suzbijanje pojave korona virusa u Srbiji. Iz SVM su pozvali građane na odgovornost i jedinstvo, a najavili i da će po potrebi organizovati članove kako bi se pomoglo najugroženijima.

Sinoćnja odluka da se proglasi vanredno stanje, predsednik SVM-a, Ištvan Pastor, smatra da je bila racionalna kako bi se učinio maksimum u borbi protiv virusa. Šef SVM-a je istakao da je u Srbiji potrebno ostvariti jedinstvo i uspostaviti odgovorno ponašanje.

Situaciju treba doživeti ozbiljno, to ne znači da  treba paničiti i živeti u strahu, ali to ne može da znači ni da treba da odmahnemo rukom i kažemo da se ne bojimo virusa. Važno je da budemo odgovorni prema sebi i drugima. Takođe važno je da se pridržavamo onih uputstava koja će se u narednim danima pojavljivati, da pratimo i poštujemo vladine mere i prilagodimo način ponašanja nakon proglašenja vanrednog stanja. - rekao je Ištvan Pastor - Posebno je važno da naše najstarije sugrađane i članove porodice ubedimo u to da se moraju ponašati u skladu sa preporukama i merama koje su definisane. To je zadatak svih nas pojedinačno.

Pastor takođe naglašava da SVM iz ove sitaucije ne želi da politički profitira, već da sa svojim kapacitetima pomogne u širenju bitnih informacija, u saradnji sa  lekarima.

Možda ćemo više puta ponavljati isti informaciju, ali ponavljaćemo ono što je bitno. U skladu sa preporukama Vlade Srbije angažovaćemo naše članove i simpatizere, ljude dobre volje, da pomognu onima koja je ta pomoć potrebna, kako bi ovu situaciju što je moguće pre i jednostavnije savladali  -  dodaje Pastor.

Autor: 
https://www.subotica.com/