You are here

Pastor: Nije vreme za velike izjave

Beograd -- Funkcioner SVM Balint Pastor povodom "autonomističkog fronta" kaže da u Vojvodini probleme treba rešiti dogovorom i da nije vreme za gromoglasne izjave.

On nije mogao da kaže da li će se SVM priključiti inicijativi za formiranje "autonomističkog fronta" koji bi činile stranke koje bi se zalagale za veću autonomiju pokrajine, jer nije dobila poziv za to. Pastor je rekao i da su priče o vojvođanskom separatizmu "apsolutna glupost".

"Važno je da što pre dođe do razgovora između najviših pokrajinskih i republičkih funkcionera, da bi se našlo rešenja u interesu svih i da bi se rešili ogromni problemi u pokrajini. Što se tiče pozicije SVM, za nas je autonomija Vojvodine unutar Srbije krucijalno i bitno političko pitanje i mi se zalažemo za što bolji položaj Vojvodine unutar Srbije. Možemo ponuditi građanima isto ono što smo činili prethodne četiri godine", rekao je Pastor Tanjugu.

On je istakao da će se SVM na takav način i dalje ponašati i ocenio da bi bilo ključno da pokrajinski i republički najviši funkcioneri sednu za sto i dogovore se.

"Ovo nije vreme gromoglasnih izjava, ovo je vreme kada treba sesti i razgovorom, dijalogom, rešiti velika pitanja i probleme koji su se pojavili", kazao je on, podsetivši da još nije donet Zakon o finansiranju Vojvodine, a trebalo ga je doneti do kraja 2008. godine.

Kako je rekao, SVM će sačekati inicijativu i zvaničan poziv za formiranja "autonomističkog fronta", a u međuvremenu i ubuduće će zastupati interese Vojvodine, kao što je to činila i do sada.

"Za nas nije od značaja da li je na vlasti DS ili SNS. Mi ćemo raditi isto ono što smo i do sada radili. Ono što je ključno, jeste da što pre dođe do razgovora između najviših pokrajinskih i republičkih funkcionera, da bismo našli rešenja u interesu svih, na ove ogromne probleme koji su se pojavili", naveo je Pastor.

On istovremeno smatra da su priče o vojvođanskom separatizmu su "apsolutne gluposti".

"Ne znam nijednu stranku, ni parlamentarnu ni vanparlamentarnu, niti ijedno ozbiljno udruženje građana koje se zalaže za otcepljenje Vojvodine od Republike Srbije", kazao je on.

                                                                                                                                                                                                            Tanjug

Autor: