You are here

U Beogradu se danas odvijalo novo poglavlje politike skandala. Boško Obradović, vođa pokreta Dveri i njegovi sledbenici pokušali su da provale u Skupštinu grada Beograda.

Obradović i njegovi sledbenici grubo su gurali žene zaposlene u javnoj službi koje su sprečile da pokret Dveri, odnosno grupa koji nosi naziv Savez za Srbiju samovoljno održe konferenciju za medije u zgradi.

Zbog incidenta je prekinuto zasedanje Saveta za ravnopravnost polova, a među ženama koje rade u javnoj upravi, dve je sa lica mesta odnela Hitna pomoć, jer im je pozlilo.

Ovakve i slične provokacije ne govore o protestu, ne govore o konferenciji za medije, i ne govore o tome kako opozicija zamišlja drugačiju Srbiju, a u današnjem slučaju ni o razvoju Beograda. Nisu želeli da podele svoje misli o planiranim projektima, jer to su mogli da učine kako ispred zgrade Skupštine, tako i u svojim partijskim sedištima, ili na drugom mestu – predstavnici medija bi došli i izvestili o događaju.

Njihov cilj je remećenje mira, remećenje reda po scenariju politike skandala.

Ovakve provokacije onemogućavaju vođenje  političkog dijaloga, odstranjuju civilizovani ton, a uvode grubost u politički i javni život Srbije što Savez vojvođanskih Mađara odlučno osuđuje i smatra nedopustivim.

 

 

                                                                                                             Press služba SVM