You are here

U organizaciji Udruženja mađarskih pravnika Vojvodine sa naslovom “Svakodnevno pravo” u Novom Sadu se održava dvodnevna konferencija uz učešće predstavnika nauke, kreatora prava, advokata, stručnik prevodioca i javnih beležnika.

Prvog dana konferencije učesnici su se okupili u Domu studenata “Evropa” na Telepu, gde je direktorica doma Ildiko Šnejder Šara, pozdravljajući učesnike, istakla da susretom pravnika iz Mađarske i Vojvodine pruža se mogućnost prikazivanja paralele između pravnog sistema Mađarske i Srbije, stručne literature i pojmova.

Istovremeno, istakla je Ildiko Šnejder Šara, veoma je važno govoriti i o zakonima koje određuju našu svakodnevnicu, obraćajući pažnju na česte i brze izmene zakona i propisa i na njihov uticaj na svakodnevni život građana.

Govoreći o ciljevima konferencije, predsednik Udruženja mađarskih pravnika Vojvodine Mihalj Njilaš je ukazao na važnost približavanja teorije i pravne prakse, da bi propise približili svakodnevnici.

Udruženja mađarskih pravnika Vojvodine broji 111 članova. – rekao je Mihalj Njilaš i pozvao je mlade da prilikom izbora buduće profesije obrate pažnju na mogućnost studiranja prava, jer će po završetku studija odmah dobiti posao.

Konferencija nastavlja rad u subotu u zgradi Skupštine Vojvodine

Autor: 
Panon RTV