You are here

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat izjavila je za Subotički mađarski radio da se nastavlja realizacija više investicija u gradu.

U Subotici će biti nastavljeno više već pokrenutih investicija, a biće i novih važnih ulaganja – rekla je zamenik gradonačelnika Timea Horvat u svojoj izjavi datoj Subotičkom mađarskom radiju.

Ona je kazala da napreduje osma faza izgradnje Narodnog pozorišta, te nastavak izgradnje Y-kraka. U toku su pripremne aktivnosti za izgradnju velnes-centra na Paliću i uskoro može da krene prva faza realizacije, dok će sledeće godine za drugu i ostale faze spremno daljih 600 miliona dinara. Timea Horvat je govorila i o tome da će ubuduće saradnja Palića i Morahaloma biti snažnija, naime u Morahalomu se gradi srpski kulturni centar.

"Mađarski dom kulture će biti izgrađen na Paliću u Bohinjskoj ulici pored škole. Potpisali smo ugovor sa izvođačima i uskoro čekamo postavljanje kamena temeljca. Novi objekat treba da se popuni novim sadržajima. Nadamo se da će to da bude dobar primer kako dva susedna naroda, Mađar i Srbi, mogu da upoznaju običaje jedni drugih, kulturu i tradiciju. Biće književnih večeri, koncerata, izložbi. Meštani Morahaloma će moći da posećuju naša dešavanja, a mi njihova" – rekla je Timea Horvat.

 

Autor: 
Panon RTV