You are here

Gradnja palićkog velnes-centra mogla bi da započne već sledeće godine, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine za Pannon TV. Ištvan Pastor je prošlog petka razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, kada su se dogovorili da će pokrenuti proces javne nabavke.

Ideja o podizanju velnesa rodila se 2006. godine, 2015. je izrađen generalni plan koji predviđa da se na delu između Palićkog i Krvavog jezera na oko 87 hiljada kvadratnih metara podignu otvoreni bazeni, pokriveni bazeni i velnes.

Mada se već godinama kupanje u Paliću ne preporučuje, turisti kažu da je Palić lep, a izgradnja velnesa bi zaista zaokružila turističku ponudu. Čekaju se ozbiljni ulagači koji će da podignu objekte koje će popuniti turistima, i u kojima će moći da im ponude zanimljive sadržaje. Proces javne nabavke za podizanje velnesa bi se mogao završiti ove godine, a nagodinu bi mogla da započne izgradnja. O tome je Ištvan Pastor govorio za Pannon TV rekavši da je to srce razvoja Palića:

“To bi bila realizacija investicije na oko 9 hektara, čija je suština izgradnja kompleksa hotela i velnesa. U tom pogledu već postoji punovažna odluka i načelni dogovor da je za to potreban međunarodni tender na kojem će se izabrati investitor koji će da realizuje projekat”, kazao je Pastor.

Zahvaljujući izgradnji velnesa i kupališta će se povećati cene nekretnina na Paliću, pojačaće se njegova atraktivnost, stvoriće se radna mesta za ljude iz okruženja. To će da bude najveća investicija u turizmu u Srbiji, vredna 150 miliona evra, rekao je Ištvan Pastor. Radi se o višegodišnjeg razvoju u okviru kojeg se u prvoj fazi svakako gradi kompleks velnesa i hotela. S obzirom da se radi o privatnom investitoru, svakako će njegov cilj biti da izgradi objekat koji će se u što kraćem vremenu otplatiti.

Autor: 
Panon RTV