You are here

Poslanik Fremond Arpad postavio je pitanje na skupštinskom odboru za poljoprivredu vezano za taksu za odvodnjavanje za 2017. godinu.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara u skupštini Srbije i potpredsednik Odbora za poljoprivredu Arpad Fremond je na jučerašnjoj sednici ovog odbora pitao resornog ministra da li će taksa za odvodnjavanje za prošlu godinu biti brisana. U izjavi za Pannon RTV on kaže da odluka o tome još nije donesena.

Fremond je predložio da se formira fond za obeštećivanje proizvođača kako bi im se moglo pomoći u slučaju potrebe. Nadalje je rekao kako je bilo reči i o izmenama u penzionom sistemu.

"Nadležni u ministarstvu su rekli kako će pismeno da obaveste odbor o tome kakvo je rešenje tačno doneseno. Govorio sam i o tome da bi iz strateškog pogleda država mogla da stvori takav fond iz kojeg bi mogli da se obeštećuju proizvođači ukoliko ih u narednom periodu zadesi neka prirodna nepogoda. Pod time mislim na sušu, grad i druge prirodne nepogode. To jest, tema je bila i uređivanje penzionog sistema u pogledu poljoprivrednih proizvođača, i nadamo se da ćemo to moći da sredimo u 2018-toj godini, naime ministar poljoprivrede je više puta obećao da će se to pitanje urediti" – izjavio je Fremond za Pannon RTV.

 

Autor: 
Panon RTV