You are here

Nema više paketa mobilnosti i nisu postigli svoj cilj levo orijentisani zapadno evropski političari i strukovne organizacije – naglasio je Andor Deli.

Nakon glasanja o merama saobraćajne bezbednosti poslanik Evropskog parlamenta poreklom iz Vojvodine dodao je: „Na glasanju o saobraćajnoj bezbednosti danas je doneta odluka koja ide u prilog transporterima iz istočne Evrope. Propao je propis koji se odnosio na  uspostavljanje uputstva za vozače i zabranu spavanja u kabinama".

„Odbijeni predlog ostavio je izvan svoje pažnje interese više desetina hiljada srednjo i istočno evropskih malih i srednjih preduzeća. Transport je jedna od retkih oblasti u kojoj preduzetnici iz regiona imaju određenu konkurentnost.

Zapadne strukovne organizacije i političari na to ne gledaju blagonaklono, i pod maskom socijalne zaštite nastoje doneti protekcionističke uredbe. Iako kažu da zastupaju interese vozača, njihov predlog dovodio je u opasnost više stotina hiljada poslova vozača i njihovih porodica" skrenuo je pažnju Andor Deli.  

 

Autor: 
Panon RTV