You are here

Večeras u 19 časova u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu 2 (ulaz iz Kralja Milana) svečano će biti zatvorena Velika retrospektivna izložba ULUPUDUS-a (1953-2013) uz reviju poznatih modnih kreatora, članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Revija će predstaviti modele iz aktuelnih kolekcija autora, članova sekcije Tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a: Evice Milovanov Penezić, Dejane Momčilović, Velibora Antonijevića, Nataše Šarić, Sofije Kuzmanović, Snežane Krejić, Dragane Nikolajević, Bate Spasojevića, Zvonka Markovića, Sandre Janković, Ine Jadranski i Lidije Jovanović.

Cilj obeležavanja jubileja je bio da se predstavi stvaralaštvo velikog broja umetnika koji su u dugom vremenskom periodu delovali u okviru devet sekcija ULUPUDS-a: arhitekture, grafike i slikarstva, dizajna, istorije umetnosti, keramike, kostimografije i scenografije, skulpture, tekstila i savremenog odevanja, kao i fotografije.

ULUPUDS kao reprezentativno udruženje od osnivanja (1953. godine) predstavlja jedinstvenu multidisciplinarnu asocijaciju poslenika nauke, umetnosti i starih zanata, koji su utemeljili i utvrdili vrednosti koje predstavljaju osnovu primenjenog i likovnog stvaralaštva u Srbiji.

Autor: 
Blic, Tanjug