You are here

Krevete su senćanskom vrtiću donirali omladinski forum Saveza vojvođanskih Mađara i omladinska nevladina organizacija Civil.

Objekat "Krasuljak" obdaništa Snežana u Senti imao je veliku potrebu za krevetima, jer su postojeći bili teško pokretni i zastareli.

Potpredsednica omladinskog foruma SVM Monika Đerćaš kaže da su se odlučili za ovu donaciju od deset kreveta kako bi time podržali ovu ustanovu. Kreveti koštaju po 54 hiljade dinara, oni su novi i laki, pokretni su te se lako čiste, tako da u svakom smislu odgovaraju deci – izjavila je Đerćaš.

Senćanska omladinska organizacija SVM i omladinska nevladina organizacija Civil su početkom decembra organizovali humanitarnu žurku te su na taj način prikupili sredstva za kupovinu kreveta.
Gabor Buranj, predsednik omladinske organizacije Civil kaže da je učestvovalo 140 lica, te da je prikupljeno 180 hiljada dinara. Osim onih koji su pomogli kao pojedinci, akciju su podržale i još tri nevladine organizacije i na taj način je prikupljen iznos – doda je Buranj.

Ovi kreveti su velika pomoć za vrtić u njihovom svakodnevnom radu. Rukovodeća vaspitačica Otilia Mancfeld kaže da su sada u mogućnosti da u slučaju potrebe pređu iz jedne prostorije u drugu, a deca će moći da svoje vreme za dnevni odmor da provedu u zdravijoj sredini.
U ovaj objekat dolazi oko 70 dece, od kojih njih desetak na dnevnom nivou provodi i popodnevni odmor.

 

Autor: 
Panon RTV