You are here

Uspešna godina je iza aktivnosti  mesne organizacije Saveza vojvođanskih Mađara u Senti, reklo je rukovodstvo stranke na konferenciji za novinare, predstavljajući urađeno, kao i planove za naredni period.

Potpuna obnova senćanskog Doma zdravlja je jedno od infrastrukturnih ulaganja koje SVM smatra  svojim uspehom, isto kao i proširenje vodovodne mreže, obnova vrtića i škola, kao i  investicije u obnovu crkava.

Forum penzionera SVM-a takođe je realizovao niz uspešnih projekata koji su svi imali za cilj da podrže ostanak vojvođanskih Mađara na rodnom tlu. Marta Barši, predsednica Foruma penzionera SVM-a kaže: „Decenijama nismo imali ovako velike brige kao sada, i smatram da Forum penzionera može mnogo da učini u kako bi ovde ostali, odnosno kako bi se vratili oni mladi koji su otišli“.

Forum mladih SVM-a u Senti u 2017. godini imao je uspešnu akciju zvanu „Perc foci“, (Minut fudbala), a u budućnosti planiraju dva projekta.

„Jedan je zajednički projekat sa Intelektus udruženjem i senćanskim vaterpolistima, kako bi nabavili novu tablu za rezultate za vaterpoliste. Sa Intelektusom takođe želimo da kod Riblje čarde napravimo igralište za decu koja se ovde kupaju“, rekao je Sebastian Stantić, predsednik Foruma mladih SVM-a.

SVM u Senti priprema se i za predstojeće lokalne izbore. Atila Juhas, predsednik senćanskog odbora SVM-a kaže: „Savez vojvođanskih Mađara moći će da podrži onog pojedinca sa kojim ima istovetan program, istovetne ciljeve.

To znači da nećemo dati podršku samo nekome iz redova našeg članstva, već i onim građanima koji prihvataju onaj program, i one ciljeve koje smo mi istakli i koje smo uvrstili u svoja programska načela“.

Rukovodstvo stranke smatra važnim da čuje mišljenje građana. Čongor Lerinc, predsednik odborničke grupe SVM-a kaže da oni koji imaju komentare i primedbe da im ih iznesu kako bi zajedno činili za svoju zajednicu.

Autor: 
Panon RTV