You are here

Učesnici trke kreću u 11 časova od Velike terase i kružnom trasom mogu da trče ili prošetaju narednih sat vremena.

Ova trka organizuje se po 20-ti put. To znači da će se i ove godine zacrveneti obala Palića, kada se okupi blizu 2.000 trkača i rekreativaca sa kapama Deda Mraza kako bi u tradicionalnoj Trci Deda Mraza prešli dužinu od 1.500 metara.

U okviru programa na otvorenom organizatori očekuju i staro i mlado. One koji stignu na cilj očekuje medalja i parče hleba sa mašću. U programu će biti  više novina.

„Kao ni prethodni godina nema startnine za trkače, ne postoji ni starosna granica, jedini uslov su kapa, ili kostim Deda Mraza. Međutim, novina u odnosu na prethodnu godinu je da svi trkači koji žele da preuzmu svoju medalju nakon trke, moraju da imaju i svoj startni broj" kaže Radmila Šakić, zadužena za turizam u preduzeća „Park Palić".

Zainteresovani startne brojeve mogu besplatno da preuzmu na Ženskom štrandu, ili u Turističkoj organizaciji grada, dodala je Marta Dobo, predsednica Skupštine MZ Palić.

Decu očekuju zanimljivi programi. „Na Velikoj tereasi, u sali na spratu, biće organizovane radionice ručnih radova, a deca što naprave moći će da ponesu i kući i time ukrase jelku. Organizovali smo i izložbu dečjih radova" kaže Marta Dobo.

Ovogodišnja Trka Deda Mraza ima i humanitarni karakter. Uz obalu Palićkog jezera na više mesta biće postavljene kutije a sakupljeni novac uplatiće za dve organizacije.

 
Autor: 
Pannon RTV