You are here

Tridesetog novembra se navršava šest godina od osnivanja gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Beogradu i tim povodom će 28. novembra u prostorijama stranke u Beogradu održati prigodna svečanost. Za zadovoljsvo radom SVM-a u Beogradu postoji još jedan razlog: pre dva dana je osnovana i peta mesna organizacija u glavnom gradu Srbije, tako da su sada aktivni tri mesna odbora u centru Beograda, jedna mesna organizacija u Zemunu i jedna u Novom Beogradu.

Više mesnih organizacija znači bolju organizovanost i ravnomerniju podelu zadataka – izjavio je za portal “Vajdašag Ma” predsednik gradske organizacije SVM-a u Beogradu Nebojša Marjanović, dodajući da na ovaj način njihov rad je još pregledniji.

SVM u Beogradu ima 320 članova, oni su različite nacionalnosti i različite stručne spreme, na šta je organizacija posebno ponosna. Sem građana mađarske nacionalnosti ili mađarskog porekla, tu su našli svoje mesto i oni koju su se pristupili stranci iz radoznalosti ili iz simpatije prema SVM-u – objasnio je Nebojša Marjanović.

Tokom šest godina SVM u Beogradu je održao više od 80 skupova, kao što su forumi za građane, susreti građana i konferencije.

Autor: 
Vajdasag Ma