You are here

Na izborima održanim u pet mesnih zajednica opštine Novi Kneževac je Srpska napredna stranka pobedila u četiri, a Savez vojvođanskih Mađara u jednoj.

Na juče održanim izborima za članove Saveta mesnih zajednica opštine Novi Kneževac je na osnovu nezvaničnih rezultata SNS pobedio u četiri, a SVM u jednoj mesnoj zajednici, stoji na zvaničnoj internet stranici ove opštine. Izlaznost je bila oko 50 posto, izuzev Novog Kneževca gde je bila oko 35 posto. U sedištu opštine, u Novom Kneževcu je za listu SNS glasalo 1.288 birača što im je donelo 4 mandata, dok je lista SVM osvojila 998 glasova i 3 mandata.

U Banatskom Aranđelovu je SNS sa 452 glasa obezbedio 4 člana saveta mesnih zajednica, a SVM sa 190 glasova jednog člana. U Srpskom Krsturu SVM nije imao izbornu listu, te je SNS osvojio 386 glasova i 4 člana, dok je grupa građana sa 190 glasova došla do jednog mesta u savetu. U Đali je na izbore ozašla samo lista SNS koja je sa 255 glasova osvojila svih 5 mandata. U Majdan/Rabama je izašla samo lista SVM koja je sa 120 glasova osvojila svih 5 mesta u ovoj mesnoj zajednici.

 

Autor: 
Panon RTV