You are here

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) će učestvovati na beogradskim izborima 4. marta na listi Srpske napredne stranke (SNS) i očekuje osvajanje jednog mandata u Skupštini grada – potvrdio je za portal “Vajdašag Ma” predsednik beogradske organizacije SVM-a Nebojša Marjanović.

Mogućnost koalicije SVM-a i SNS-a u Beogradu najavio je još u novembru prošle godine predsednik poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije Balint Pastor. Prema koalicionom sporazumu SNS garantuje jedan mandate SVM-u. Predsednik beogradske organizacije SVM-a će biti 43. na listi od 110 kandidata SNS-a.

Očekivani mandat SVM-u u Skupštini grada Beograda predstavlja priznanje beogradskoj organizaciji SVM-a, koja već šest godina deluje na teritoriji glavnog grada Srbije.

“Uvereni smo da će nam uspeh na beogradskim izborima dati novi elan za rad i bićemo viđeniji na političkoj sceni Beograda” – izjavio je dopisniku iz Beograda portala “Vajdašag Ma” predsednik beogradske organizacije SVM-a Nebojša Marjanović istakavši da su već pripremljene dve inicijative za usvajanje. Tu su postavljanje skupture Janošu Hunjadiju (poznatog u srpskoj istoriji kao Janko Sibinjanin) na Kalemegdanu u Beogradu i rekonstrukcija tornja “Gardoš” u Zemunu.

Autor: 
Vajdasag Ma