You are here

Sutra započinje Vojvođanski galop, koji je ujedno i predtrka mađarskog nacionalne trke koja će se održati u Budimpešti. U Zobnatici je već sve spremno za veliki događaj, očekuje se samo još dolazak takmičara i publike.

Jedan od takmičara, koji već četvrtu godinu učestvuje je Arpad Cekuš, koji predstavlja Feketić sa svojim konjem Gadžo, koji se takmiči već treću godinu i koji se preklane plasirao za trku na Trgu heroja u Budimpešti. Ove godine će se prvi put takmičiti i Arpadova ćerka Noemi, koja se od detinjstva bavi konjima.

Na ovogodišnjem petom Vojvođanskom galopu se očekuje dolazak oko 10 hiljada posetilaca, a biće priređen i svečani početak manifestacije. Pored takmičarskih trka održaće se i mnogo popratnih sadržaja.

Član organizacionog tima Karolj Pal kaže da ima 22 takmičara, predstavnika raznih naselja. Konjički sport ima veliku tradiciju u Vojvodini, ali je ono u poslednje vreme malo zamrlo. No, pokretanje takmičenja Vojvođanski galop je donelo novi život ovoj sportskoj grani, a sve je veće i interesovanje javnosti i publike.

Autor: 
Panon RTV