You are here

Manifestacija koja je trajala dva vikenda se završila u subotu uručenjem pohvala mesne zajednice i zabavom.

Pohvale mesne zajednice su uručene u okviru svečane sednice. Plakete su dobili st. Janoš Urban za njegov rad u fudbalu i šahu, grupa ručnih radova “Tarka Virág” („Šareni cvet”) Kulturnog Centra Ady Endre za rad u čuvanju tradicije i izgradnje zajednice, zatim Sportsko Udruženje “Sirály Postagalamb” („Galeb pismonoša”), koje ove godine slavi 50. rođendan.

Titulu počasnog građanina je dobio Šandor Šomogyi, rođen u Staroj Moravici, inženjer poljoprivrede i penzionisani profesor univerziteta, profesor emeritus za njegov višedecenijski profesorski rad, istraživački i publikacijski rad. Pored toga on je začetnik i ostvarivač sistema delatnosti i programa subvencionisanja Fondacije Prosperitati.

Šandor Šomogyi, profesor emeritus: „Ja sam ovdašnji, iz Stare Moravice. Ganut sam, šta drugo mogu reći. Radostan i srećan sam, da me moje selo poznaje.“

Poslepodne je bilo roštilj parti tradicionalno u parku Kossuth, na kojem su porodice, prijateljska društva pravili roštilj i kuvali su u dobrom raspoloženju.

Roštilj parti je već najmasovnija manifestacija sela, ove godine mesna zajednica je obezbedila hranu za roštilj za skoro hiljadu osoba.

Autor: 
Panon RTV