You are here

Povodom praznika u Rekreacionom centru u Staroj Moravici otvoren je i velnes bazen. Novi bazen obogatio je dosadašnje sadržaje Rekreacionog centra u kojem postoji dečji i plivački bazen.

Bazen ima oko 100 kvadratnih metara, tuševe za masiranje leđa, hidrokrevete, vodene slapove koji kupanje pretvaraju u veće uživanje.

Novi bazen otvorili su Mihalj Njilaš, potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar Sekretarijata za obrazovanje, Gabor Kišlinder, predsednik Skupštine opštine Bačka Topola i Atila Šefer, predsednik Saveta Mesne zajednice Stara Moravica. Šefer je rekao da je ovaj projekat ostvaren ulaganjem od 22 miliona dinara kojim je izgrađen bazen kao i solarni kolektori za grejanje vode. Novac je prikupljen iz mesnog samodoprinosa kao i uz pomoć opštine Bačka Topola.

Gabor Kišlinder, predsednik Skupštine opštine kaže da je na osnovu dogovora opština pripremila potreban iznos, a da je novac uložen tamo gde je odredilo samo naselje. „Dolazak gostiju je izuzetno važno za ceo region, a posebno za malo mesto kao što je Stara Moravica. Za njih je, kao i za stanovnike samog mesta izuzetno bitno da pronađu sadržaje koji će ih ovde zadržati“, rekao je Mihalj Njilaš.

U Rekreacionom centru u Staroj Moravici i ove godine se organizuje škola plivanja, a planirano je da se naredne godine izgradi i bazen sa novim sadržajima za decu kao i obnova kuhinje.

Autor: 
Panon RTV