You are here

SENTA - 

Opšta bolnica u Senti nabavila je novi centralni sterilizator, sredstvima koje je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Kupovina sterilizatora bila je neophodna imajući u vidu da je prethodni korišćen duže od 35 godina. U planu za sledeću godinu je da se sredstva ulože i u rekonstrukciju pojedinih odeljenja, kao i za kupovinu dijagnostičkih aparata.

U Opštoj bolnici u Senti imaju problem manje nabavkom novog centralnog sterilizatora, koji predstavlja osnovu svake zdravstvene ustanove. Neophodna je hitna rekonstrukcija grudnog i onkološkog odeljenja, kao i nabavka CT aparata, za šta već postoje određeni projekti, a planira se i proširenje stručnog kadra.

''Sterilizacija je osnov za svaki detalj u bolnici, pa samim tim i za bezbednost naših pacijenata, što je najvažnije. Dešavalo se da se operacije iskomplikuju zbog loše sterilizacije, ali smo novom nabavkom taj problem rešili'', kaže direktor Opšte bolnice u Senti Mihalj Vošoš.

Opšta bolnica u Senti jedna je od najstarijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, u kojoj više od 100.000 građana nekoliko opština Severnobanatskog okruga i šire očekuje lečenje i negu. Nabavka centralnog sterilizatora samo je početak, za koji je izdvojeno 15 miliona dinara.

''Posle dužeg niza godina konačno da se završi grudno odeljenje senćanske bolnice, koje je u katastrofalnom izdanju i u koje nije ulagano decenijama. Nažalost, ali broj malignih bolesti u Vojvodini se povećava i sledeće godine moramo da započnemo izgradnju onkološke dnevne bolnice'', ističe Zoran Gojković iz Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i radove na kompletnom uređenju senćanskog Doma zdravlja, koje finansira Vlada Republike Srbije sa više od 30 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

 

Autor: 
RTV (Branislav Ugrinov)