You are here

Na manifestacijama povodom obeležavanja Dana grada Subotice nastupiće sastav “Budimpešta bar”. Subotičane očekuje bogat kulturni i sportski program tokom petodnevnog programa. Muzički program će obogatiti koncert Subotičke filharmonije, te grupe Tropiko Bend. Održaće se i I Subotički polumaraton. Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Prvog septembra će na glavnom gradskom trgu nastupiti popularni mađarski bend koji postoji već 10 godina i svira raznoliku muziku za razne uzraste, u kojoj se prepliću kulture i stilovi.

Ali, petodnevna proslava započinje već 29. avgusta. Održaće se izložbe, filmske projekcije, muzički programi. Subotička filharmonija sprema program filmske muzike za prvi septembar, a nakon njih će nastupiti “Budimpešta bar”

Jasmina Stevanović, član oragnizacionog odbora kaže da će gradonačelnik obići bebe rođene na Dan grada, kojima će biti uručen prigodan poklon.

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat je rekla da će svečana sednica gradske skupštine započeti u 10 časova, a pre toga će se tradicionalno podići zastava Subotice ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću. Uslediće predaja priznanja Pro Urbe.

Po prvi put će se održati i Subotički polumaraton. Start će biti kod stubova Narodnog pozorišta, a već ima više stotina prijavljenih.

Autor: 
Pannon RTV