You are here

Tradicionalno, drugog vikenda jula se održava Dan sela u Pačiru. U petak je disko-veče za mlade, u subotu takmičenje u ribolovu i kuvanju pasulja, kao i celodnevni porodični dan sa kulturnim programom i izložbom ručnih radova. Uveče je kulturno-umetnički program sa vatrometom na kraju.

Kao glavni garstonomski specijalitet je nadaleko poznati langoš. Ove godine je pripremljeno 50 kg testa i ispečeno preko 300 komada ove fine poslastice za posetioce.

Među gostima su i ekipe iz pobratimljenog naselja Mužlja. Iren Nemet,  KUD Petefi Šandor Mužlja: “Jako nam je lepo, sve je dobro, langoš, sladoled pa večera. Nismo tu prvi put, već petu godinu redovno dolazimo.”

Fittball, jim stick, zumba, kangoo,pilates – zainteresovani mogu probati razne forme za vežbanje na 5. Međunarodnom Fittnes-u, čiji je organizator Emeše Vinai-Mikloš: “Nažalost u selima ima malo mogućnosti da se praktikuje treniranje na ovaj način, ovo je u stvari promocija zdravlja i vežbi, da navedemo ljude na sport, da se što više kreću, makar iz hobija.”

 

Pravoslavna crkva  slavi  Petrovdan 12. jula, i ona se proslavlja u okviru Dana sela ovog vikenda.

Autor: 
Panon RTV