You are here

Svečano je predato na korišćenje obnovljeno pozorište u Bačkoj Topoli.

Sala kapaciteta 240 lica je tokom protekle dve godine u potpunosti obnovljena. Ubuduće će se osim za pozorišne predstave i kulturne programe koristiti i za balove te konferencije. Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder ju je sinoć predao na korišćenje, a program je započeo produkcijama mađarskog kulturnog centra "Zoltan Kodalj" i srpskog kulturnog centra "Vuk Stefanović Karadžić".

Objekat je deset godina stajao u neupotrebljivom stanju, a pre dve godine su započeli radovi na njegovom obnavljanju, zahvaljujući čemu je dobio novu krovnu konstrukciju, veću pozornicu, modernu rasvetu i ozvučenje, ugodan teatar i štedljivo grejanje. Direktorka Doma kulture Timea Čipe kaže da pravi posao tek započinje, prostor treba da se popuni programima i u prvom redu da se vrati publika, koja se, iskreno gledajući tokom poslednjih deset godina malo odvikla od pozorišnih predstava. Vrednost radova iznosila je 31 miliona dinara, a finansirala ih je lokalna samouprava Bačke Topole. Gradonačelnik Gabor Kišlinder kaže da će i ubuduće finansirati rad pozorišta i programe. On je dodao da se o pozorištu može govoriti jedino ukoliko ga ispune umetnici, muzičari i da bez publike nema pozorišta. Tako ova zgrada služi da je građani ispune.

Pozorište je multifunkcionalno, auditorijum se može lako transformisati te će osim predstava biti podesan i za održavanje balova kao i za konferencije. U decembru će se održati božićni i novodišnji program, a u januaru će se održati i pozorišne predstave.

 

Autor: 
Panon RTV