You are here

Zahvaljujući podršci pokrajine nove cevi postavljene u devet ulica, radovi će biti gotovo do kraja oktobra i sa tim do svakog domaćinstva voda će stizati novim cevovodom.

Radovi na vodovodu započeli su u ulici Kalvaria. Meštanima je mnogo problema zadavao 70 godina star cevovod. Stare cevi propale su tokom godina, što je uticalo na vodosnabdevanje. Pre desetak godina otpočela je obnova vodovodne mreže u Bajši, i u poslednoj fazi cevi se polažu u devet ulica, i na taj način u čitavom naselju je obnovljena mreža.

„Mnogo me raduje i nadam se da smo sada rešili sve probleme, jer je bilo mnogo pucanja cevi u ulici, i zbog kolebanja pritiska nije bilo ni dovoljno vode" kaže meštanka Gabriela Laćak. Iz novca dobijenog na uspešnom konkursu pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te iz podrške opštine i sopstvenih izvora mesne zajednice biće završena obnova vodovodne mreže u Bajši. „Prema ugovoru rok je 20. novembar, ali izvođač je obećao da će biti završeno do kraja oktobra. Ova faza košta 9,2 miliona plus PDV, od čega je 6,2 miliona podrška Pokrajine, a preko dva miliona novac opštine, odnosno mesne zajednice" kaže Karolj Lacković, predsednik Saveta MZ Bajša.

Domaćinstva na trasi imaju obavezu da obezbede jednu vodovodnu šahtu od kubnog metra u dvorištu, novi vodomer košta 7.000 dinara kao i priključak na novu mrežu, a na angažovanje mesne zajednice, iznos može da se isplati na šest mesečnih rata.

 

Autor: 
Panon RTV