You are here

Popravlja se zdravstvena infrastruktura u Malim Pijacama zahvaljujući Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja je putem konkursa za energetsku efikasnost dodelila 18 miliona dinara.

Dok traju radovi, bolesnike će još mesec dana zbrinjavati u mesnoj zajednici. Zgrada će dobiti spoljnu toplotnu izolaciju, krov je već sređen, a radovi teku i iznutra, biće ugrađeno podno grejanje. Da bi se to obezbedilo, buši se bunar dubok 150 metara, kako bi se na taj način grejala zgrada. Predsednik saveta MZ Ede Sarapka kaže da su toplotni gubici bili ogromni. Znamo koliko je skupo grejanje na gas, mesečni računi su bili ogromni, a u ovim krajevima sezona traje 8 meseci, tako da će se ovom investicijom jakom mnogo uštedeti – kazao je Sarapka. Ulaganju se raduju i meštani.

Dok radovi teku, oni idu na preglede u zgradi mesne zajednice, gde se malo duže čeka, a dnevno pregledaju i po 30 pacijenata. Lekarka opšte prakse Erika Varga kaže da su razdvojili ordinaciju i čekaonicu, nekako su rešili stvar da bi funkcionisala.

U selu je potrebno obaviti i druge radove. Put ka Šupljaku žele da prošire toliko da se vozila ,mogu mimoilaziti. Uspomoć subotičke lokalne samouprave žele da zajedno učine da put bude bezbedan i dvosmeran.

 

Autor: 
Panon RTV