You are here

Za više od tri miliona dinara koje je obezbedio pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje, zamenjena drvenarija na spratu škole.

Jednu od najvećih škola na prostoru severne Bačke pohađa 670 učenika u 32 odeljenja na srpskom i mađarskom jeziku, i njena obnova bila je neophodna.

Na osnovu konkursa osavremenjena je internet stranica škole i kupljeni projektori i sportska oprema. Takođe je pripremljena planska dokumentacija za promenu krovnog pokrivača.

Ovog januara urađena je i zamena drvenarije na spratu škole. „Reč je o ukupno 105 prozora, i veoma smo zahvalni za pomoć pokrajinskom Sekretarijatu za obrazovanje jer na ovaj način možemo da obezbedimo mnogo bolje uslove kako za učenike, tako i za zaposlene".

Osnovna škola „Majšanski put" jedna je od najvećih obrazovnih ustanova u Subotici, nastava se odvija u tri zgrade. Najstarije školsko krilo je 110 godina staro, dok je najnoviji deo građen pre 38 godina. Iz godine u godinu neophodna su obnavljanja. Bez pomoći pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje ovo ulaganje ne bi bilo moguće.

Pokrajinski Sekretarijat sa sedam otvorenih konkursa podržava ustanove, među njima najveći je onaj namenjen opremanju škola.

Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje kaže: „Ukupan iznos je 150 miliona dinara, i sa tim nastavljamo ono što smo pokrenuli pre dve godine, i što bi želeli da postepeno zaokružimo i da finansiramo radove na obnovi škola na teritoriji Pokrajine, za šta postoji potreba".

Zamena drvenarije u osnovnoj školi bila je jedna od najvećih investicija u poslednje vreme. U planu je još zamena kotlarnice, kao i dalja obnova drvenarije. Osim toga, želeli bi urede i potkrovlje, kao i izolaciju na  fasadi.

 

Autor: 
Panon RTV