You are here

Tradicionalna, 19. po redu Trka Deda Mrazeva održana je danas na Paliću i okupila više od hiljadu učesnika svih generacija.

Za razliku od prošle godine kada je trka imala humanitarni karakter, ovoga puta kotizacije nije bilo a jedini uslov za učešće bio je kostim Deda Mraza.

Drago nam je da po ovom prelepom, sunčanom danu vidimo veliki broj trkača, što su mnogi došli da ovde provedu porodično prepodne – rekla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat i proglasila start trke.

Kružnom stazom oko Palićkog jezera trčalo je i staro i mlado, prateći velikog irvasa na čelu kolone koji je pokazivao put. Pobednici su svi Deda Mrazovi, veliki i mali, koji su stazu istrčali za sat vremena.  Svi učesnici dobili su medalje sa likom najpoznatijeg stanovnika Laponije, a da bi povratili snagu i ugrejali se, MZ Palić pripremila je hleb sa mašću i alevom paprikom, medenjake, čaj, kuvano vino...

Na Velikoj terasi postavljena je izložba dečjih radova na temu zime i praznika, a nisu izostale ni kreativne radionice za najmlađe.

Organizatori trke  su preduzeće „Park Palić“, Ultramaraton klub „Paligo Palus“ sa Palića, Mesna zajednica „Palić“ i Grad Subotica.

Autor: 
Subotica com