You are here

Za nekoliko meseci mogu da počnu radovi na obnovi pruge Subotica-Senta, izjavio je Viktor Varga, član opštinskog veća Sente zadužen za privredu.

Gost emisije „Javni poslovi" Viktor Varga, član opštinskog veća Sente zadužen za privredu rekao je da će nakon obnove brzina kretanja putničkog voza na pruzi biti oko 80 km/h, za razliku od sadašnje situacije kada vozovi idu svega 20 do 30 km/h. Prugom će moći da saobraćaju vozovi osovinskog opterećenja od 22,5 tona, dok je sada ograničenje na 15 tona.

„Potrebno je obnoviti prugu jer ovi moderni vagoni zbog lošeg stanja šina, zbog lošeg stanja koloseka i zastarelosti, ne mogu da dostignu brzine za koje su planirani. Treba da pomenem da su u decembru Sentu posetili stručnjaci iz Železnica Srbije, imali smo ozbiljne razgovore, i predviđeno je, i oni smatraju potrebnim, izgradnju stanice u centru Sente, ispred mosta na Tisi.

To znači da će putnici moći da se ukrcaju na voz u centru Sente i da izađu sa voza u centru Subotice"rekao je Viktor Varga, član opštinskog veća Sente zadužen za privredu.

 

 

Autor: 
Panon RTV