You are here

Kuvanje kotlića je održan u subotu u školskom dvorištu sela. Startovalo je 17 takmičarskih ekipa u Nosi, malom mestu sa jedva 500 duša nadomak Hajdukova.

Pored domaćina je bilo na desetine gostiju koji su marljivo radili i pomagali takmičarima, a narodna muzika je dodatno upotpunila događaj. Ovaj događaj se uvek organizuje na najbliži vikend od 28. avgusta, kada je crkvena slava Sveti Avgustin, i uglavnom to bude u septembru. Ove godine zbog drugih programa se događaj pomerio unapred par vikenda. Pored kuvanja je bilo i dečjih aktivnosti i radionica.
Elvira Kovač, organizatorka: “U program smo uvrstili i dečje igre i kreativne radionice. Mladi su organizovali igre a za radionice su zadužene vaspitačice.”

Roža Tomašković, vaspitačica, Hajdukovo: “Pravili smo sovu i zečeve koji se okreću i lete i za njih dobijali nagradu, bombone.”
Svi su se dobro zabavljali a okolina je bila obavijena finim mirisima. Jedino je vreme pokvarilo ugođaj, kiša i vetar su popodne ojačali, ali pod šatrima se nastavilo druženje i konzumiranje pripremljenih specijaliteta.

Žiri je ocenjivao jela po strogim pravilima. Žolt Garai član žirija: “Ocenjujemo boju, izgled, i ukupan dojam. Naravno u obzir ulazi i kvalitet paprike, boja, koja zapravo daje izgled paprikaša.”
Sva tri nagrađena kotlića su bili goveđi gulaši. Prvo mesto je osvojio David Salma iz Bačkih Vinograda, drugo ekipa Senna iz Hajdukova a treće Edita Činka iz Nose.

Autor: 
Pannon RTV