You are here

KULA - U Opštini Kula realizovano je više projekata koji se tiču adaptacije i renoviranja školskih objekata. Tim povodom, u Kuli je boravio pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš sa svojim saradnicima.

Tokom radne posete Opštini Kula, pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš obišao je tri osnovne i srednje škole. U Srednjoj ekonomskoj školi, koja je sa 500 učenika najveća u Kuli, upravo je okončana adaptacija vredna 20 miliona dinara.

"Pokrajinska vlada je čvrstog opredeljenja i stava da ono što je više godina zanemarivano, tačnije, više decenija, što se tiče samih školskih zgrada, zgrada vrtića, domova učenika - treba da se promeni", kaže Njilaš.

Predsednik Opštine Kula, Perica Videkanjić istakao je da je rekonstrukcijom Srednja ekonomska škola dobila 400 kvadratnih metara savremeno opremljenog korisnog prostora.

"Ova škola je primer kako treba da radimo, kako treba da smanjimo troškove. Đaci idu u jednu smenu, pa smo samim tim smanjili troškove grejanja i električne energije. To možemo da preusmerimo na opremu i uslove", kaže Videkanjić.

U Osnovnoj školi "Isa Bajić" otvorena je učionica za đake sa posebnim potrebama. Prema rečima Gojka Sekeruša, direktora škole, najmodernija oprema uključuje interaktivnu tablu, računare, specijalna kolica i dva posebno prilagođena toaleta.

"Novina u školi je i to, upravo su radovi u toku, sanacija svlačionica i sanitarnih čvorova u njihovom sklopu. To se radi sredstvima koja su dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za sport. Osim toga, škola je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje na ime investicionog održavanja školske zgrade, dobila još 3 miliona i 900 hiljada dinara", kaže Sekeruš.

Tokom boravka pokrajinskog sekretara Njilaša u Kuli, dogovoren je nastavak zajedničkih ulaganja, lokalne samouprave i pokrajine, u rekonstrukciju, adaptaciju, i opremanje škola na teritoriji Opštine Kula.

Autor: 
RTV (Milutin Vlahović)