You are here

U Osnovnu školu “Servo Mihalj” u Mužlji, danas su stigli poklon paketi knjiga za potrebe učenika ove škole. Poklone je uručila predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Mađara Aniko Jeras.

Zahvaljujući podršci Nacionalnog saveta Mađara, Državnog sekretarijata za nacionalnu politiku Mađarske i Akcionarskog društva “Betlen Gabor” poklon paketi će biti poslati ukupno u 77 škola i biće raspoređeni u 111 objekata, gde školu pohađa oko 13 hiljada dece. Pored knjiga, 11 osnovnih škola će dobiti i interaktivne table - najavila je Aniko Jeras .

Direktor škole u Mužlji, Zoltan Halai je u izjavi za portal “Vajdasag Ma” (Vojvodina danas) izjavio da broj učenika svake školske godine opada za jedan razred, ali bez obzira na to, Osnovna škola “Servo Mihalj” u Mužlji je još uvek jedna od najvećih škola u Srednjem Banatu, koju pohađa 688 dece.

Bibliotekarka škole Jolanka Kovač istakla je da pokloni knjiga, posebno lektira su veoma korisni, imajući u vidu da od obavezne literature ova biblioteka još uvek nema dovoljno primeraka. Učenicima u školskoj biblioteci stoje na raspolaganju 24 hiljade knjiga.

Autor: 
Vajdasag Ma