You are here

Podrška iz budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Kanjiža, između ostalog, namenjena je za nabavku sistema za navodnjavanje.

Danas je 21 poljoprivrednika u Kanjiži potpisalo ugovore za subvencije.

Arpad Čikoš ima poljoprivredno gazdinstvo u Totovom selu. Bavi se kultivacijom nesprkanog povrća. Konkurisao je za subvenciju nabavke sistema za navodnjavanje.

“Kad smo ušli u ovu investiciju, bilo je olakšanje jer smo znali da iza nas postoji mogućnost, da možemo konkurisati za subvenciju.”

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je rekao da su u zadnje tri godine uvek uspeli povećavati iznose subvencije.

Na događaju je rečeno da opština razmišlja u sistemu, tako na primer pokrajinski ili konkursi Fondacije Prosperitati nisu bili isključujući razlozi. “Smatram da poljoprivredni proizvođači na području opštine Kanjiža mogu mnogo efikasnije da iskoriste ove podrške i mogu ih dobiti na povoljniji način, pošto lokalna samouprava takoreći ulazi u ove sisteme podrške i ne gradi paralelne linije, samim tim možemo smanjivati njihovo učešće.”

 

Autor: 
Panon RTV