You are here

Prvog dana nove školske godine đake je dočekala obnovljena zgrada OŠ “Karolina Karas“ u Horgošu.

Ova obrazovna ustanova je sve modernija i opremljenija, uglavnom zahvaljujući podršci Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje. U Horgošu ove godine u školu kreće 56 đaka prvaka i za tu priliku su im stariji učenici pripremili svečani prijem.

Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u horgoškoj osnovnoj školi “Karolina Karas” je u toku letnjeg raspusta realizovano više investicija. Zahvaljujući tome, đaci novu školsku godinu započinju u moderno opremljenoj školi.

Radovi u toku prethodna dva meseca na zgradi škole su tekli bez prekida. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je za sadašnju obnovu škole obezbedio tri miliona dinara – rekao je Valentin Sekereš, direktor škole. “Mogli smo nastaviti zamenu prozora na delu između dve zgrade, postavljene su sigurnosne mreže na prozorima fiskulturne sale i funkcionalna zaštita za radijatore.”

Od prošle godine iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno je ukupno šest miliona dinara za modernizaciju OŠ “Karolina Karas”. “Veoma je važno da uslovi u našim školama postaju sve bolji, kako ovde tako i širom Vojvodine, da se neophodni poslovi koje treba obaviti, realizuju. Izolacija zgrada i otvora treba da je adekvatna, na taj način smanjujemo troškove grejanja” rekao je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje i dodao da sekretarijat i u budućnosti podržava razvoj OŠ “Karas Karolina” u Horgošu.

 

Autor: 
Panon RTV