You are here

Od septembra sledeće godine će 40-45 talentovanih fudbalera iz Bačke Topole i okoline imati smeštaj u objektu čije finansiranje pomaže Vlada Mađarske.

Fudbalska akademija će osim razvoja fudbala imati i značajnu ekonomsku ulogu u Bačkoj Topoli, putem izgradnje ovog objekta, prodaje placeva, otvaranja radnih mesta i plaćanja poreza. Zidovi fudbalske akademije su već podignuti, a na postojeće će se podići još jedan sprat. Ove godine će biti podignut i krov, te će i izolacija biti dovršena. Na 3 hiljade kvadratnih metara površine će osim glavne zgrade biti podignuto i 4 fudbalska terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom. Jedan od njih će se u slučaju potrebe moći pretvoriti u pokriveni, tako da će i zimi pružati povoljne okolnosti za mlade. Prema planovima, pomoćni tereni će se moći koristiti krajem sledećeg proleća, a od jeseni 2018. godine će se vrata akademije otvoriti za mlade fudbalere.

Član Izvršnog odbora Fudbalske akademije Srbije Janoš Žemberi kaže da bi ne samo cela regija već i Vojvodina mogla mnogo da doprinese srpskom fudbalu. Deca će dolaziti iz okolnih naselja, a ova investicija ima i ozbiljnu ekonomsku pozadinu, zaposliće se i smestiti mnogo ljudi, akademija će imati ozbiljan broj pratećeg osoblja.

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder kaže da je fudbalska akademija najveća investicija u opštini u proteklom periodu, da je ona u interesu svih, kao i lokalne samouprave. Radujem se što su ovakvi ulagači došli u Bačku Topolu – dodao je Kišlinder.

Akademija će imati i centralni stadion sa 3.400 mesta, koji će biti izgrađen na mestu stargo gradskog stadiona. Početkom građevinske sezone 2018. se planira početak izgradnje stadiona i pripadajućih sadržaja.

 

Autor: 
Panon RTV