You are here

Fini mirisi, ukusi i dobra muzika su obeležili Međunarodno takmičenje u kuvanju u Malim Pijacama.

Osamdeset kuvarskih ekipa je startovalo, a za dobro raspoloženje i muziku je bio zadužen orkestar “Juhászok”.
Zoltan Pap treću godinu učestvuje na ovom festivalu, ove godine sprema paprikaš na slovački način. Tibor Žoldoš je kuvao za više osoba: “Danas kuvam u ime MZ Male Pijace. Spremam teletinu za goste i članove mesne zajednice.“

Ovakva takmičenja imaju posebnu ulogu u povezivanju i izgradnji zajednice, kaže Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice: „Deveti put se održava ovo takmičenje, danas na 35 C stepeni, imamo puno timova, puno posetilaca i učesnika. Atmosfera je neverovatna, u ovom užurbanom svetu je naročito potrebno ovakvo okupljanje naroda i okupljanje Mađara.“

Ede Sarapka predsednik MZ Male Pijace je ponosan što je njegovo selo domaćin najvećem gastrokulturalnom događaju u Vojvodini: “U zajedničkoj organizaciji MZ Male Pijace i Udruženja “Shef Civil Gastro” 9. put se održava takmičenje u kuvanju za celu Karpatsku niziju.

To znači da su se prijavile ekipe iz Gornjeg kraja, Erdelja, Karpatske nizije, i kuvaju jela koja su specifična za njihove  krajeve.”

U okviru pratećeg programa je nastupala plesna grupa Rhythmical dance iz Bačkih Vinograda i prikazana je opereta Putujućeg pozorišta iz Balatonfireda u Mađarskoj.

Autor: 
Panon RTV