You are here

Danas je brojnim sadržajima nastavljena proslava dana sela u Čantaviru.

Prepodne je održana sveta misa u rimokatoličkoj crkvi, a popodne su održane uzbudljive konjičke trke. Već više godina se tokom proslave dana sela približavanjem maturantske večeri upriliči svečana sveta misa za decu. Meštani smatraju da je jako važno da mladi sačuvaju i održe običaje ovog sela.

Na pomenutoj svetoj misi je izražena zahvalnost pedagozima, nastavnicima i roditeljima za njihov požrtvovan i istrajan rad. Katolički paroh Robert Utcai je mladima ponudio i sadržaje za letnji raspust rekavši im da pronađu Boga i da iskoriste raspust po njegovoj volji.

Što se tiče konjičkih trka, koje su održane popodne, one su upriličene u spomen na Frenca Kemiveša. Organizator Ferenc Buranj kaže da je proslava dana sela započela u petak i da se u okviru proslave održavaju i konjičke trke. Na ovim memorijalnim trkama takmičila su se samo ona grla koja su već uspešno učestvovala na drugim takmičenjima.

Inače, sledeće godine će konjički klub u Čantaviru proslaviti 70 godina postojanja i pripreme za proslavu su već započele.

 

 

Autor: 
Panon RTV