You are here

Povodom Dana opštine održana je svečana sednica Skupštine opštine Novi Kneževac i tom prilikom podeljena su priznanja stvaraocima koji su svojim radom doprineli jačanju ugleda mesta.

Među nagrađenima su članice stonoteniske ekipe koja je u maju ostvarila istorijski uspeh kao pobednik superlige. Ema Rečko članica stonoteniskog klupa „Obilić – Aleva“ je rekla: „Opština Novi Bečej prvi put je osvojila neko državno takmičenje, i zbog toga smo veoma radosne što nam je grad odao priznanje“.

Šandor Dobo je takođe među nagrađenima kao aktivni učesnik društvenog života zajednice, a unutar kulturnog udruženja „Tiski cvet“. Nagrađeni poljoprivrednik Šandor Dobo kaže: „Ovo je za mene veliko priznanje jer se spremam u penziju, a tokom života radio sam na različitim poslovima. Kao agronom radio sam u kombinatu, u školstvu, ali i u zadruzi“.

Žolt Domonkoš predsednik fudbalskog kluba „Majdan – tromeđa“ iz Majdana, nagrađen je za svoj sportski rad. „S obzirom da je malo ljudi u mesnoj zajednici i na selu, klub može samo tako da opstane, ako osim novca iz budžeta doprinose i sami meštani“.

Plesački kulturnog društva „Tiski cvet“ poznati su ne samo u okolini, već i u inostranstvu. Gostovali su u Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Zoltan Šaringer, koreograf objašnjava: „Ova nagrada biće i najmlađim i starijim članovima podsticaj da i dalje nastavimo da radimo u našem društvu“.

Ove godine nije izabran počasni građanin, već je podeljeno devet spomen plaketa. Nandor Ujhelji, preedsnik Skupštine opštine Novi Kneževac kaže: „Izuzetno je važno da pojedinac ili pravno lice preduzima takve aktivnosti koje će doprineti snaženju imena Novi Kneževac, odnosno da aktivno učestvuje u izgradnji zajednice“.

Među nagrađenima su i Društvo pčelara „Suncokret“ kao i profesori dr Slobodan Puškar i Aleksandar Milovančev.

Autor: 
Panon RTV