You are here

Na svečanosti povodom jubileja ugostili su srodne organizacije, udruženja građana kao i predstavnike ustanova iz Vojvodine i Mađarske.

U velikoj sali Kulturnog doma „Jožef Atila" u nedelju uveče održana je svečana skupština povodom 40 godina postojanja Udružena žena „Pipač" u Debeljači. Dodeljene su diplome onima koji su doprineli održavanju udruženja, kao i udruženjima i ustanovama sa kojima sarađuju.

„Imamo 58 članica, radimo, vezemo, radimo ručne radove, godišnje dva puta idemo na izložbe, s proleća na MIRK. Tamo vrednuju ručne radove i žene vole da budu nagrađene" kaže Ilonka Fekete, rukovodilac „Pipača".

Zahvaljujući 25 godina skupljanja radova Iren Nađ, vaspitačica u penziji sačinila je dve knjige dokumenata o radu Udruženja žena „Pipač" i dve knjige uzoraka ručnih radova. Povodom jubileja sekcija ručnih radova prikazala je rezultate svog dugogodišnjeg rada.

„Imala sam ideju da sakupim beli i raznobojni vez koji se radi u Debeljači, koji se zaboravlja i izvlačili smo ga sa dna ormana, i da sa veziljama „Pipača" obnovimo ovaj vez" kaže Iren Nađ.

Laslo Horti, predsednik Saveta mesne zajednice Debeljača visoko vrednuje napore ovog udruženja: „Mesna zajednica na žalost nema nikakve izvore prihoda, tako da raspolažemo sa veoma malo novca, ali zato u skladu sa našim mogućnostima uvek nastojimo da na neki način pomognemo njihove programe".

Udruženje žena „Pipač" materijalnu podršku za rad obezbeđuje prodajom sopstvenih ručnih radova, kao i projektnim finansiranjem. 

 

Autor: 
Panon RTV