Skip to main content

A helyi termékek lehetőségei helyben és a környéken

A helyi termékek lehetőségei helyben és a környéken

A kisvállalkozások esélye az összefogás – A Kárpát Régió Üzleti Hálózat és a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácskozást tartott Kishegyesen

A helyi termékek előállításának, forgalmazásának lehetőségeiről, a helyi termékek népességmegtartó erejéről és gazdaságfejlesztési lehetőségeiről tartottak tanácskozást tegnap Kishegyesen, amelyen a helyi vállalkozókon kívül részt vettek a topolyai falugazdászok, a Gazdakörök vajdasági szervezeteinek képviselői, a Vajdasági Termelési Beszerzési Értékesítési Társaság és a Tartományi Gazdasági Titkárság képviselői.

A szervező nevében az egybegyűlteket Csóré Róbert, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodavezetője üdvözölte, majd átadta a szót Mohácsi Zoltánnak Kishegyes alpolgármesterének, aki elmondta, a község szívesen házigazdája az olyan összejöveteleknek, amelyek az előrelépést, a haladást szolgálják.

Csóré Róbert az irodát és annak tevékenységét mutatta be. Lepeda Csilla és Slingár Irén topolyai falugazdászok a szolgálat tapasztalatairól beszéltek, Kovács József mérnök a szövetkezés új formáit vázolta, Ments András pedig a konkrét együttműködés formáit vázolta, amely a Vajdasági Termeltetési Beszerzési Értékesítési Társaság (VATEBET) kereteiben valósul meg, és megvalósulási lehetőségei vannak.

A helyi termékek esetében a kis dolgokból kell kiindulni – mondta többek között ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes –, az iparosságból és kézművességből el lehet jutni a Legjobb Vajdaságból tanúsítványig, amelynek szigorú követelményei vannak, de biztos piacot jelent a termelő számára.

Szentes város tapasztalatairól Bocskay István, a helybeli ipari park marketingszakembere számolt be. Külön kitért a vajdasági ízekre, a vendéglátás lehetőségeire, az értékesítés módozataira, és magának a vajdasági életérzésnek a hihetetlen lehetőségeire, amelyet számára Lajkó Félix és Rúzsa Magdi testesít meg.

Az egyik magyar csapatban kézilabdázó vajdasági lányt idézte: a versenyen mindig úgy kell indulni, hogy mi vagyunk a legjobbak, e nélkül szó sem lehet győzelemről. A vajdaságiak pedig sok mindenben a legjobbak – mondta Bocskay.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Papp Imre
Ostale vesti