You are here

Kamattámogatásra pályázhatnak Szabadkán a gazdák

A szabadkai önkormányzat meghirdette a mezőgazdasági termelők által igényelt kölcsönök kamattámogatását. A pályázható összeg 500 ezer dinár.
Hungarian

„Bátornak kell lenni”

Varga Judit, magyarországi európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár március 15-ei beszédében Szabadkán hangsúlyozta: azért vagyunk itt, hogy megemlékezzünk a magyarok bátorságáról.
Március 15-e az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója. Világszerte megemlékeztek az akkori eseményekről. Vajdaságban Szabadkán, a Jadran színpadon tartották a központi ünnepséget.
Hungarian

Pásztor István március 15-i ünnepi beszéde

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt ünneplő Közösség!

Hungarian

Bácskossuthfalván a világ hetedik legrégebbi Kossuth szobránál is tartottak megemlékezést

Március 15-e örökre szent ünnepe lesz a magyar szabadságnak és a magyar nemzetnek- jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az ünnepségen.
Március 15-e örökre szent ünnepe lesz a magyar szabadságnak és a magyar nemzetnek - ez a meggyőződés tartott meg bennünket az elmúlt 171 évben is és ez a meggyőződés kovácsolt és tart bennünket egybe mint nemzetet - jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az ünnepségen.
A megemlékezés ökumenikus istentisztelettel kezdődött a bácskossuthfalvi református templomban.
Hungarian

A ma szabadságát ajándékba kapták a későbbi nemzedékek

Vajdaságban a Kárpát-medence legdélebbi Kossuth szobránál tartottak központi megemlékezést Magyarittabén. Istentisztelettel, ünnepi műsorral és a Kossuth-szobor megkoszorúzásával emlékeztek a hősökre.
Igehirdetésében Halász Béla református püspök hangsúlyozta: nemzetünket nem lehet elválasztani a kereszténységtől – a nemzetet a hit tartja meg.
Hungarian

Nastavlja se gradnja ipsilon kraka oko Subotice

Grade se putevi i železnica – na brojnim punktovima obnavlja se infrastruktura u Vojvodini.

Naredne sedmice nastavlja se gradnja nove deonice  obilaznice ipsilon krak oko Subotice, a naredne godine bi trebala da bude završena pruga između Novog Sada i državne granice, sa kojom će uporedo biti obnovljene i železničke stanice na ovoj trasi. O tome, kao i budućim ulaganjima govorio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, u emisiji „Subjektiv".

Serbian

Ištvan Pastor razgovarao sa Laslom Palkovičem

U planu je da na osnovu dogovora dve vlade, granični prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Horgoš 2 – Reske rade 24 časa.

O tome su se, između ostalog, saglasili danas Ištvan Pastor, predsednik SVM-a i Laslo Palkovič, Ministar za inovacije i tehnologiju Mađarske. Ištvan Pastor je naglasio da je sada postao dobar običaj da ukoliko bilo koji član Mađarske Vlade ima razgovore u Beogradu, pre toga se usaglasi sa rukovodstvom Saveza vojvođanskih Mađara.

Serbian

„Tűnt március nagy napja”

Egész napos ünnep Magyarkanizsán

Hagyományosan a magyarkanizsai Nagytemetőben kezdődött tegnap a márciusi ifjak hőstettei előtti tisztelgés a városban. A nemzeti ünnep alkalmából Kávai Szabolcs történelemtanár, a községi tanács tagja mondott ünnepi beszédet, melyből fontos kiemelni a kulcsgondolatot, miszerint március 15-e minden magyar közös ünnepe, bárhol is éljen a világon.
Hungarian

Megemlékezés Paganini József tüzérszázados sírjánál

Akik példát mutattak hazaszeretetből

Csütörtökön tartották meg a hagyományos 1848/49-es megemlékezést a Zentai úti temetőben Paganini József tüzérszázados sírjánál. Az eseményt a cserkészekkel a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület, a VaMaDisz és a VIFÓ szervezte.
Hungarian

„Tűnt március nagy napja” – Ünnepi műsor Magyarkanizsán

A temetőben tartott megemlékezés és koszorúzás után a Dobó Tihamér Képtárban a testvérvárosból, Tatáról érkezett Sulyok Teréz olajfestményeiből álló tárlatát nyitották meg.
Az emlékműsort Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza verses-zenés összeállítása zárta a Városháza dísztermében.
Hungarian

Pages

Subscribe to Savez vojvođanskih Mađara RSS