You are here

Szükség van a bölcsődékre

Vajdaságban számos olyan óvoda van, ahol működhetne bölcsőde, de mégsem kínálnak ilyen ellátást.

A szülők igényelnék ezt a szolgáltatást, mert munka mellett sok családban nem megoldható a kisgyermekek felügyelete. Pásztor István, a VMSZ elnöke arról beszélt a Pannon RTV-nek, hogy a magyar kormány által támogatott óvodafejlesztési program keretében a bölcsődék is megújulhatnak.

Hungarian

Módosították a topolyai költségvetést

A büdzsé kerete csaknem 1,8 milliárd dinár, a módosítások főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak, valamint a pályázatokon nyert összegeket is beépítették. Számos területre több pénz jut.
Hungarian

Rebalans budžeta Bačke Topole

Rebalans budžeta lokalne samouprave Bačke Topole nije izmenio visinu, već njegovu razdeobu.

Ovogodišnji budžet opštine Bačka Topola iznosi 1,8 milijardi dinara, a danas usvojen rebalans se odnosi na izmenu njegove razdeobe. Uneti su i iznosi sa osvojenih konkursa.

Serbian

Podsticaj mržnje i beznadežna politika ne zaslužuju pažnju

Ištvan Pastor: Mađarski Nacionalni Savet koji predvodi Savez Vojvođanskih Mađara želi da bude u interesu svakog Mađara iz Vojvodine.

Posle 95% obrađenih podataka, lista Mađarskog Zajedništva je osvojila 30 mandata od ukupnih 35 - izjavio je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a. Smatra se ogromnim uspehom to što su građani u 85% dali svoj glas Zajedništvu. Ne postoji mesto u Vojvodini gde smo izgubili.
Serbian

Célegyenesben a projektumok

Új vajdasági elismerésekről és az anyanyelv parlamentbeli használatáról is szavaztak a képviselők

A Tartományi Képviselőház 26. ülése – amelyet szerdán megszakítottak – tegnap folytatódott. A parlamentben elfogadták többek között a Vajdaság Autonóm Tartomány díjainak és elismeréseinek a létrehozására vonatkozó javaslatot. Új elismerés lesz a tartomány Mihajlo Pupin-díja, amely a legmagasabb rangú életműdíj. A művelődés terén kimagasló eredményekért járó elismerés pedig Fehér Ferenc nevét viseli.

Hungarian

Előremutató projektumok a Zentai Gimnáziumban

A hétvégén tartják meg a Fábri Géza Biológiaverseny és a Máriás Vilmos Kémiaverseny döntőjét

Karriertervező címmel indított igen izgalmas rendezvénysorozatot nemrég a zentai BeeHome Közösségi Ház és a Zentai Gimnázium. Az intézmény végzős tanulóinak kezdeményezésére életre hívott rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok közelebbről is megismerkedjenek egy-egy szakmával, a pozitív és negatív oldalával, mindeközben olyan hasznos életvezetési tanácsokat is kapjanak, amelyek meghatározóak lehetnek számukra döntéseik meghozatalakor.
Hungarian

A tartományi költségvetés 75 százalékát realizálták

A képviselőház ülésén kiemelték, hogy az év végéig el szeretnék érni a 90 százalékos teljesítést. Napirenden volt még a tartományi kormány által alapított díjakról és elismerésekről szóló határozat.
Hungarian

Beszélgessenek egymással – Pelt Ilona a Magyar Mozgalom Elnökségének

Tisztelt Magyar Mozgalom Elnöksége!
 

Hungarian

Pastor: Deo opozicije više prezire Vučića nego što vidi realnost

Na nivou zemlje vide se pomaci i ulaganja o kojima se pre nekoliko godina nije ni razmišljalo, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.
Serbian

Pásztor: Fontos a bölcsődék fejlesztése

Erről, valamint több a vajdasági magyarságot írintő kérdésről beszélt Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című reggeli műsorában.
Hungarian

Pages

Subscribe to Savez vojvođanskih Mađara RSS