Ugrás a tartalomra

Egeresi és Pásztor Baden-Württembergben

Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke és Pásztor István, a t artományi kormány alelnöke, tartományi gazdasági titkár tegnap Stuttgartban vendégeskedtek az Európai Unió–Duna-stratégia, lehetőségek és távlatok című konferencián, valamint tárgyaltak Baden-Württemberg német tartomány legfelsőbb politikai és gazdasági elöljáróival.

Egeresi Sándor házelnök találkozott Willi Stächelével, a Baden-Württemberg-i tartomány parlamentjének elnökével. Ez a legfejlettebb német tartomány, amellyel Vajdaság már eddig is együttműködött. Egeresi és Pásztor ugyanakkor tárgyaltak Winfried Kretschmann-nal, Baden-Württemberg miniszterelnökével, valamint Peter Friedrichhel, a tartomány európai és nemzetközi ügyekkel megbízott miniszterével.

Stuttgarti látogatása során Pásztor István tárgyalt az L-Bank, vagyis Baden-Württemberg állami bankjának elnökségi tagjaival, Egeresi Sándor pedig Günter Czisch-sel, Ulm polgármesterével találkozott. Ulm és Vajdaság voltak 10 évvel ezelőtt a Duna régió megalapításának kezdeményezői.

Magyar Szó

Többi hír