You are here

Potrebno je da se poprave radni uslovi, rečeno je na godišnjoj skupštini Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva održanoj u Novom Sadu.

Na godišnoj skupštini Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva podeljene su i nagrade za istaknute naučne rezultate.

Rapidan rast malignih oboljenja i neodgovarajući uslovi rada predstavljaju najveći izazov za zdravstvene radnike – izjavio je Dragan Dankuc, predsednik društva. On je dodao kako je trenutno najveći zadatak sprečavanje odliva mladih lekara u inostranstvo. Mladim lekarima koji završe studije na Medicinskom fakultetu treba na vreme obezbediti posao, a posebno najboljima jer oni zbog boljih uslova i bržeg pronalaženja poslai boljih plata odlaze u zemlje Evropske unije – kazao je Dankuc.

Predsednik skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je rekao da je vojvođansko zdravstvo nazadovalo protekle tri decenije i tehnološki i na druge načine, te je zato važno da lekarsko društvo bude snažno i organizovano, i da prema politici artikuliše svoje stručne zamisli. On je istakao da može da bude ozbiljnih posledica ako lekari i medicinsko osoblje nisu dobro plaćeni.

Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva je na ovoj manifestaciji dodelilo i svoje nagrade za istaknute naučne rezultate, dok su predsedniku pokrajinske skupštine Ištvanu Pastoru uručili nagradu društva za dosadašnju podršku.

 

Szerző: 
Panon RTV