Ugrás a tartalomra

Hatéves a VMSZ Női Fóruma

A nők társadalmi szerepvállalásának serkentése a legfőbb célja a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának, amely idén ünnepli fennállásának hatodik évfordulóját. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepséget a zentai Városháza dísztermében.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör az Itthon? Otthon? című zenés irodalmi összeállítást mutatta be a rendezvényen. A VMSZ Női Fóruma zentai szervezetének több mint száz tagja van, akik igen sokrétű tevékenységet végeznek.

Burány Hajnalka, zentai elnökségi tag, VMSZ Női Fórum: „Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy bármilyen ünnep közeledtével a gyerekeknek különböző foglalkozásokat szervezzünk, vagy ruhagyűjtési akció keretében például a rászorulóknak segítsünk, és hogy egyébként is részt vegyünk aktívan a politikai életben.”

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma hat évvel ezelőtt, 2009-ban alakult meg. Jelenleg több száz aktív tagja van Vajdaság-szerte.

Kovács Elvira, elnök, VMSZ Női Fórum: „A VMSZ Női Fóruma hat évvel ezelőtt alakult, és nagy örömömre szolgál, hogy már eddig is sikerült teljesíteni a céljaink egy részét, és legalább részben hozzájárulni ahhoz a szemléletváltáshoz, amely szerint a nőknek nincs helyük a társadalomban, illetve a politikában.”

Az ünnepségen a Női Fórum tagjai mellett a Vajdasági Magyar Szövetség több magas rangú tisztségviselője is megjelent. Pásztor István, a párt elnöke a nők társadalmi szerepvállalásának fontosságára, valamint a Női Fórum felépítésének jellegére hívta fel a figyelmet. „A Női Fórum nem egy központi szervezet, hanem az egy pici kis sejtekből, tagszervezetekből összeálló fórum, és a sejtek a fontosak, a helyi szervezetek a fontosak, azok, amelyek a napi életben a különböző aktivitásokat bonyolítják, a gyűjtéseket, a gondoskodást, a művelődési események szervezését, a kisközösségek mozgatását” – mondta Pásztor István.

A rendezvényen jelen voltak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Nőszervezetének képviselői is, akik rendkívül fontosnak tartják a kapcsolattartást és a közös érdekképviseletet.

Takács Aranka, alelnök, RMDSZ Nőszervezet: „Örömmel látom azt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségben a nőknek jó helyük van, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára nagyon fontos a Kárpát-medencei nőszervezetekkel való kapcsolattartás, hiszen egymás tevékenységéből tudunk igazán épülni, és egymástól tudunk olyan erőt meríteni, ami több hitet ad abban, amit mindennap véghezviszünk közösségeink körében.”

A Vajdasági Magyar Szövetség illetékesei a közeljövőben a meglévő Női Fórum és az Ifjúsági Fórum mellett szeretnék létrehozni a Nyugdíjasok Fórumát is, mivel a nyugdíjasok közösségileg igen elkötelezettek, és ezért a párt illetékesei fontosnak tartják, hogy a jövőben együtt érvényesítsék a közösen megfogalmazott célkitűzéseket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen