You are here

Változások a középiskolai hálózatban

Vajdaság két településén vonnak össze középiskolákat

Hungarian

Održana 24. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je svoju 24. sednicu u aktuelnom sazivu. Pokrajinske poslanice i poslanici izjašnjavali su se o dvanaest tačaka utvrđenog dnevnog reda današnje sednice. Na početku sednice, Skupština AP Vojvodine donela je Pokrajinsku skupštinsku odluku o Pokrajinskom antikorupcijskom planu.

Serbian

Novemberre véget érnek a zentai Jézus Szíve-plébániatemplom felújítási munkálatai

Ősszel a hívek már a padlófűtéssel ellátott, újonnan csempézett és szigetelt templomba járhatnak majd misére. Az orgonát is felújítják, amely november második felében szólal meg újra a templomban.
Hungarian

Ülésezett a tartományi képviselőház

A nemzeti közösségek képviselői először olvashatták anyanyelvükön az ülés anyagát. Tárgyaltak az első félév költségvetéséről, a tartományi korrupcióellenes tervezetről, a középiskolai hálózatról is.

Hungarian

A tartományi képviselőház kétharmados többsége támogatja a koszovói helyzet békés rendezését

A tartományi képviselőház kétharmados többsége egységesen támogatja Aleksandar Vučić szerb államfőt a koszovói helyzet békés rendezésében.
Hungarian

Vegyenek kézművesterméket!

„Nincsenek tudatában az emberek annak, hogy mekkora tudás, kincs van a birtokukban, mert számunkra magától értetődő, hogy tudunk kézimunkázni, varrni, a nagymamától megtanultunk hímezni, dunsztolni, savanyítani. Pedig ez hatalmas tudás, melyből muszáj lenne bevételt teremteni, megkönnyíteni magunknak az életet.”

Hungarian

Bevezették az elektronikus szavazórendszert Topolyán

A Községi Képviselő-testület tagjai ezentúl egy gombnyomással szavazhatnak egy névre szóló távirányító segítségével. Felszólalhatnak a helyükről is, minden képviselő külön mikrofonnal rendelkezik majd
Hungarian

Szüreti napokat tartottak Versecen

A három napig tartó rendezvény minden korosztálynak nyújtott szórakozási lehetőséget. Nagyon sok látogató vett részt az ünnepségen.
Hungarian

Új eszköz a tanítás és a tanulás szolgálatában

Az e-tanításra a legfelkészültebbek a diákok

Hungarian

Rekordna posećenost “Festivala kukuruza” u Tordi

Juče je, prikladno jubileju, održan “Festival kukuruza” u Tordi koji je posetilo mnogo takmičara i zainteresovanih.
Serbian

Pages

Subscribe to Vajdasági Magyar Szövetség RSS