You are here

A VMSZ elégedett

Maglai: a DS-nek hátat fordítottak a polgárok

A VMSZ 27 helyi közösségben indult a szabadkai választásokon, és csak 3 helyen nem győzött, a többi helyi közösségben elsöprő sikert aratott. A párt a voksoláson öszesen 7450 szavazatot kapott, a hatalmon lévő Demokrata Párt pedig csak 5950-et.

Maglai Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai szervezetének elnöke szerint a június 5-ei helyi közösségi választásokon egyes pártok komoly kampányt folytattak, nagy erőket mozgósítottak, ám ettől függetlenül, a mostani városi hatalmi koalíció csúfos vereséget szenvedett.

— A VMSZ elégedett a választási eredményekkel, több olyan helyi közösségben tudtunk győzni, ahol korábban nem. Több helyen abszolút többséget szereztünk, és ahol nem nyertünk, ott a 2. vagy a 3. helyet szereztük meg. Azokban a helyi közösségekben szerepeltünk gyengébben, ahol először indítottunk jelölteket — mondja Maglai. A párt a legtöbb szavazatot kapta a mostani voksoláson, a VMSZ helyi szervezetének elnöke úgy véli, hogy keményen rávertek legnagyobb politikai riválisukra, a Demokrata Pártra, de a többi politikai tömörüléstől is jóval jobban szerepeltek, noha – szavai szerint – a Vajdasági Magyar Szövetségnek nem az a fő célja, hogy minden áron megragadja a hatalmat, minél több helyi közösségben.

— Ott, ahol abszolút többséget szereztünk, nem kérdés, hogy ki irányítja majd a helyi közösséget, azonban nem ragaszkodunk a hatalomhoz és bárkivel nem állunk össze — teszi hozzá az elnök.

A VMSZ szerint Szabadkán a polgárok, a választók kiállították a Demokrata Pártnak az ,,előszámlát’’. Ennek egyik ékes példája az, hogy az a lista, ahol Szabadka mostani polgármestere volt a listavezető, elveszítette a választásokat. Maglai szerint egyértelmű, hogy a DS-nek hátat fordítottak a polgárok, így fejezve ki elégedetlenségüket az eddig elvégzettekkel kapcsolatban.

Vajdaság Ma

Szerző: