You are here

Húszlépésnyire a sikertől

Pásztor István: A projektum, aminek eredményei önmagukért beszélnek

A japánoktól a munkaszervezés és a gazdasági eredményesség terén van mit tanulnunk, s erre most a természeti katasztrófa után a távol-keleti nép iránt felébredt együtt érző légkörben talán az esélyek is nagyobbak – állapította meg Vladimir Poznanić, a Deloitte szaktanácsadó cég fejlesztési igazgatója a Szerbiában harmadik éve elterjesztett A sikeres gazdálkodás húsz kulcsa elnevezésű üzleti program eddigi eredményeinek bemutatóján, melyet az Újvidéki Vásár kongresszusközpontjában tartottak tegnap.

Erre az adta az alkalmat, hogy másik három tartományi céggel együtt az Újvidéki Vásár is föliratkozott a gazdasági vállalkozásoknak arra az egyre bővülő listájára, amelynek szereplői arra kötelezték magukat, hogy a következő években fokozatosan bevezetik ezt a húsz lépésből álló, Japánban bevált vállalatvezetési programtervet.

A sikeres gazdálkodás húsz kulcsa üzleti program, a Toyotánál fejlesztették ki, és Ivao Kobayashi nevéhez kötődik. Azóta eredményessége miatt világhódító útjára indult a módszer, amely Vladimir Poznanić szavai szerint öt központi törekvés köré csoportosul. Ezek a célok: a munkaszervezés hatékonyabbá tétele, a minőség javítása, a kiadások csökkentése, a kereskedés hatékonyabbá tétele és a technológia fejlesztése. A program szerbiai koordinátora a Deloitte szaktanácsadó cég, támogatója pedig a tartományi gazdasági titkárság.

Pásztor István gazdasági titkár a média képviselőinek elmondta, hogy titkárságuk már harmadik éve támogatja ezt a projektumot. Szerény költségvetéséből tizenötmillió dinárt különített el a gazdasági titkárság a projektum támogatására, aminek alkalmazására most újabb négy fontos vajdasági gazdasági szereplő vállalt kötelezettséget: az Újvidéki Vásár mellett a Vajdasági Erdőgazdaság, a nagybecskereki Toplana közvállalat és az újvidéki Dijagonala építőipari vállalat.

Ennek a jegyében Pásztor István gazdasági titkár és Vladimir Poznanić, a Deloitte szaktanácsadó cég fejlesztési igazgatója együttműködési szerződést írt alá.

Szerző: