You are here

Zentának és Adának saját rendszámtáblája lesz

 

Most már hivatalos az a hír, amely szerint Zentának és Adának saját rendszámtáblája lesz – nyilatkozta a Vajdaság Ma hírportálnak Pásztor Bálint, a köztársasági parlament VMSZ-es képviselője.

A szerbiai Belügyminisztérium a napokban módosította a gépjárművek bejegyzésére vonatkozó szabályzatát, és ennek az okmánynak van egy melléklete, mely tartalmazza a rendszámtábla-megjelöléseket is. Ez év május 18-án a VMSZ elöljárói a Szerbiai Szocialista Párt vezetőivel tárgyaltak, és akkor a VMSZ képviselői ezt a konkrét kérdést is felhozták, valamint kezdeményezték, hogy a zentaiak és az adaiak saját rendszámtáblát kapjanak. Ezt követően az említett ügyben néhányszor a Belügyminisztérium államtitkáraival is folytattak megbeszéléseket.

„Most a napokban született meg ez a minisztériumi szabályzat, amely október 2-án lép hatályba, tehát most, szombaton, és 2011. január elsején kezdődik meg az alkalmazása. Egyébként a jövő év elejétől kezdik kiadni az új típusú rendszámtáblákat, és a zentaiaknak és adaiaknak már nem kikindai, hanem SA jelzésű, saját rendszámtáblájuk lesz.”Pásztor Bálint még hozzáfűzte, hogy ez a zentaiak és az adaiak számára nem jár több költséggel, mert minden autótulajdonos rendszámtábla lecserélés elé néz, csakhogy a zentaiak/adaiak immár nem a kikindai jelzésre cserélik, hanem a saját rendszámtáblájukra.

Vajdaság Ma

 

Szerző: