You are here

Kedves blogolvasók

Első bejegyzésem első felében arról írnék, hogy milyen tartalmakra számíthatnak azok, akik beleolvasnak írásaimba. Mivel végzettségem szerint közgazdász vagyok, ezért írásaimmal ezt a területet szeretném megcélozni. Arra fogok törekedni, hogy a megszokottól eltérően, más szemszögből mutassam be/magyarázzam a közgazdasági alapfogalmakat, összefüggéseket, a gazdasági témájú könyveket, szakmai jellegű nyilatkozatokat. Tehát úgy is mondhatnám, hogy mástól másképp. Írásaim nem akadémiai szintűek lesznek, melyeket profi elemzőknek szánok, hanem kezdőknek és haladóknak egyaránt, melyek a hétköznapi gazdaságtannal fognak foglalkozni. Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom bejegyzéseim jövőbeli tartalmát, akkor azt mondanám, hogy egy közgazdász blogra vetett elmélkedései a világról azon belül Szerbiáról és Vajdaságról, annak aktuális eseményeiről és érdekességeiről. Gazdasági jellegű írásaim mellett, szándékozom más típusú bejegyzéseket is közzétenni, mivel nagy rajongója vagyok a komolyzenének és a filmek világának is, ezért ezekkel a témákkal is hébe-hóba foglalkozni fogok, film- és zeneajánló formában.

Mivel a bevezetőmben ,,termékemet" azaz a jövendőbeli blogbejegyzéseimet pozicionáltam, ezért a következő lépésként a marketingstratégiát kell kialakítanom. 


De mi is az a marketing?

Általában barátaimnak el kell magyaráznom, hogy nem az a jó marketing, hogy adjuk olcsóbban a terméket/szolgáltatást, majd akkor az emberek többet vesznek belőle. Nem. Az ilyen fajta megközelítés elcsépelt közhely. Az a jó marketingstratégia, amikor több terméket/szolgáltatást tudunk eladni változatlan ár mellett, és persze az is fontos, hogy a reklámból származó pótlólagos költségek ne haladják meg a bevétel növekedését. Mivel a web 2.0 technológia egyik alapvető jellegzetessége a ,,pénztárca kímélésében" rejlik, de ennek ellenére számos lehetőséget nyújt a felhasználóknak a marketing terén, ezért törekedni fogok eme új technológia maximális kihasználásában. Ezen a ponton megragadnám a lehetőséget és megkérném olvasóimat, hogy segítsék blogom megformálását, azáltal, hogy a bejegyzésekről véleményt mondanak.

Ha hozzánk hasonlóan, Önt is kedves Olvasó érdekli a közgazdaságtan és szeretné kifejteni álláspontját az adott témával kapcsolatban, vagy esetleg új témát szeretne felvetni, kérem csatlakozzon hozzánk a facebook-on.

Maradok tisztelettel,

Újhelyi Ákos